Sierpleister

 

Sierpleister, of ook bekend onder de naam spachtelpoets is een decoratie pleister met een rustige en regelmatige, korrelig oppervlak.

 

Deze reukarme kwaliteit met een volle structuur is een kras-en stoot vast en blijvend elastisch en ademend. Sierpleister is verkrijgbaar in diverse korreldiktes van 1 t/m 3 mm.

 

De standaard kleur is wit maar desgewenst in vele kleuren leverbaar. Spackbedrijf Bargeman maakt gebruik van uitsluitend hoogwaardige pleisters van Relius-Hoeka Bv. genaamd de XXF pleister. 

 

 

Veel gestelde vragen.

 

 

Wat is sierpleister?

 

Sierpleister is een afwerkproduct wat een kunstharsdispersie met zandkorrels bevat, deze is zowel met de hand als machinaal aan te brengen.

 

Ondergrond?

 

Voor het aanbrengen van de sierpleister dient de ondergrond vlak en glad te zijn. Sierpleister is een afwerklaag die slechts 1 tot 3 mm dik is, hierdoor is niet iedere ondergrond geschikt om afgewerkt te worden met sierpleister bv. hout, kunstof of metaal en dit mede doordat hout leeft en kunstof niet hecht. Ondergronden die hevig verontreinigd zijn dienen vooraf behandeld te worden met een isolerende laag. Zoals Hoeka renovatie voorstrijk, deze word door ons geleverd. Zelfs na deze behandeling is er een kans dat er verkleuringen optreden. Sauzen is dan een oplossing.

 

Prijsverschillen

 

Het tarief per m2 kan verschillen doordat bepaalde ondergronden een dikkere korrel behoeven of omdat de te spuiten ondergrond nog niet spuitklaar is en vooraf behandeld moet worden.

 

Kleuren?

 

Sierpleister kan in alle RAL kleuren door ons aangebracht worden vraag deze bij ons aan.

 

Materialen?

 

Spackbedrijf Bargeman brengt geen materialen aan die u zelf aanschaft. Dit is om een garantie op een hoogwaardige kwaliteit te kunnen en willen garanderen.

 

Droogtijd?

 

Sierpleister is afhankelijk van de omgevingstemperatuur droog na ca. 2 dagen. U moet echter nadat er gespoten is geruime tijd de ruimtes goed ventileren en verwarmen tot uiterlijk 19 graden celcius. Ook als het ogenschijnlijk droog is, doorgaan met verwarmen en dit rustig met 1 graad verhogen ( u voorkomt op deze manier scheurvorming ).

 

Voorbereidings werkzaamheden?

 

Als er gestukadoord is, kunnen wij verder gaan als de wanden helemaal wit en droog zijn. Dus verzoek ik U dit goed te controleren alvorens u weer contact met ons opneemt, Schakelmateriaal graag verwijderen (alleen afdekplaatjes), maar de contactdozen niet zelf afplakken (stalen schakel panelen blijven gewoon zitten). De trapleuningen en de beugels graag verwijderen, zodat wij een goed stukje werk kunnen afleveren. Radiatoren ook graag verwijderen, indien U de muur hierachter netjes afgewerkt wilt hebben. Anders worden de radiatoren afgeplakt en word er zo ver mogelijk achter gespoten. Als wij in het hele huis moeten zijn, is het fijn als U de deuren verwijderd en deze in de badkamer plaatst voorzien van plakband/stickers met daarop vermeld de ruimte waar de deur uit komt. Het afplakken van ramen, sanitair, keuken e.d. doen we liever zelf. Onder de c.v. zal op breedte van de installatie strak naar de vloer worden afgeplakkt, aangezien er tussen de leidingen geen correct spuitwerk kunnen worden gemaakt. Tijdens onze werkzaamheden is het niet mogelijk om andere activiteiten te laten plaatsvinden. Dit om stagnatie en extra kosten te voorkomen. Het eventuele reparatieherstelwerk voer ik liever zelf uit, daar ik geen verantwoording kan dragen voor door derden uitgevoerd reparatiewerk. Voor verkleuring door vocht, schimmelvorming, verf of stiftstrepen o.i.d. kan geen garantie worden gegeven. Alle fabrieks- en materiaalvoorschriften zullen door ons worden nagestreefd. Maar ondanks dit kan er wel eens scheruvorming of kleurverschil ontstaan.

 

Voor overige vragen, neemt u gerust contact met ons op! Contact.